Warning: Use of undefined constant fb_replace_wp_version - assumed 'fb_replace_wp_version' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/b/7/lichteeuforie.be/httpd.www/blog/wp-content/themes/fog/functions.php on line 673 2008 March archive | Lichte Euforie

Paranoia

 


Paranoia

14.000 woorden.
20 pagina’s
6 Hoofdstukken
3 Maanden werk

Ik ben trots. Trots op het feit dat het me is gelukt. Ik ben tevreden met het verhaal, maar dat is niet de reden dat ik fier ben op mezelf. Ik heb volgehouden. Het is mijn langste verhaal tot nu toe. Bovendien is het mijn eerste actieverhaal. Al is het wel een actieverhaal op mijn manier. Er gebeurt uiteindelijk niet zoveel en bovendien worden nog vaak de gedachten uitvoerig beschreven. Maar dat is nu eenmaal eigen aan mijn schrijfstijl. Zoals ik al ergens in deze blog heb vermeld, had ik het einde al een tijdje geleden geschreven. Ik heb aan dat einde geen woord verbeterd. Ik heb er nog twee hoofdstukken tussen gevoegd. Ze zijn korter dan de meeste vorige. Het einde is vooral kort, maar wel krachtig. Vind ik zelf.

Ik ben ondertussen nog steeds bezig met het verzinnen van losse stukjes informatie voor mijn science fiction boek.
Ik heb echter een paar zaken geleerd tijdens het schrijven van Paranoia.
Eerst het positieve: Het schrijven van lange teksten is eigenlijk hetzelfde als het schrijven van korte stukken. Alleen moet je telkens als je iets schrijft hetzelfde verhaal induiken. Maar telkens toevoegen werkt wel en dat geeft me vertrouwen en doet uitschijnen dat het echt wel mogelijk is om zeer lange teksten te schrijven.
Vervolgens het negatieve: Het is verdomd moeilijk om consistent te zijn. Ik heb daar nooit bij stil gestaan, aangezien ik nooit lange teksten heb geproduceerd. Naar het einde toe verwerk ik wat data van eerder in het verhaal en dat vond ik moeilijk. En ik gebruik niet eens zoveel data opnieuw. Dat boezemt me wel een beetje angst in en ik vraag me af hoe echte schrijvers dat doen. Ik leg belangrijke data vast voor mijn science fiction boek. Een soort referentie voor eigen gebruik, maar er gaat zoveel informatie neergepend worden die niet in die referentie gaat voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet gaat tegenspreken?
Geen idee.
Maar ik ben dus een referentie aan het maken voor mijn science fiction boek. Dat op zich vind ik al leuk. Waarschijnlijk zelfs leuker dan het schrijven zelf. Want dit is de fase waarin ik mijn geest de vrije loop kan geven. Eenmaal ik begin te schrijven moet ik binnen de lijntjes (die ikzelf heb vastgelegd in de referentie) blijven. Toch zal de referentie gaandeweg bijgevuld en aangepast moeten worden, neem ik aan. Ook daat schuilt een beetje een gevaar voor inconsistentie.
Maar ik ben weer bezig over zaken die er op dit moment niet toe doen.
Paranoia is af !!

Hey !

Paranoia is af !!

Ik heb alle links aangepast, ze verwijzen nu allemaal naar het volledige document.
Ik dacht dat het wel handig zou zijn als ik het volledige verhaal in 1 documentje steek. Dat heb ik dus ook gedaan.
Wederom hoop ik jullie leesplezier te verschaffen.
Enjoy !

 


Paranoia: 3. Veilig

 


Paranoia deel drie

Deel drie is af. Het is hopelijk nog steeds boeiend en ik hoop dat het nog steeds doet verlangen naar meer.
We naderen het einde, maar toch zal het nog minstens twee hoofdstukken duren voor we zover zijn. Mischien zelfs nog meer, afhankelijk van de inspiratie en van de lengte van de hoofdstukken. Zoals reeds eerder vermeld is het einde reeds af. Ik zal het nog wel eens moeten nalezen als het eenmaal zover is (om eventuele tegenstrijdigheden op te lossen). Er moet echter nog het nodige gebeuren om het verhaal aan te laten sluiten bij dat einde.
Ik ben blij met het schrijven van deze stijloefening. Het is de eerste keer dat ik binnen een dergelijke omkadering een verhaal schrijf. Of misschien niet, maar het is alleszins de eerste keer dat ik het volhoud. Raar genoeg blijft het me ook genoeg boeien om het vol te houden. Wat voor mij ook een eerste keer is. Misschien heb ik nu genoeg geduld om dergelijke dingen vol te houden. Het geeft me wel wat hoop voor mijn SF boek.
Speaking of which…
Ik ben ook terug een beetje bezig met het SF boek uit te denken. Er is geen echt schrijfwerk aan te pas gekomen, maar ik ben nog steeds bezig om de omkadering vast te leggen. Het kader binnen welke het hele verhaal zich gaat afspelen, net zoals bij Paranoia.
Maar reeds genoeg geleuterd. Tijd om deel drie te verslinden.
Laat me weten wat jullie er van vinden !!
Of niet…